Priopćenje za medije: HOPAL – protiv krivotvorenih lijekova u suradnji s nagrađivanim međunarodnim stručnjacima

//Priopćenje za medije: HOPAL – protiv krivotvorenih lijekova u suradnji s nagrađivanim međunarodnim stručnjacima

Priopćenje za medije: HOPAL – protiv krivotvorenih lijekova u suradnji s nagrađivanim međunarodnim stručnjacima

HOPAL s nagrađivanom tvrtkom Solidsoft Reply uspostavlja Nacionalni sustav za provjeru autentičnosti lijekova

Od veljače 2019. svako pakiranje lijeka koji se izdaje na recept bit će označeno serijalizacijskim brojem i uneseno u Europski sustav za provjeru autentičnosti lijekova.

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova (HOPAL) potpisala je višegodišnji ugovor s tvrtkom Solidsoft Reply, članicom grupacije Reply, specijaliziranom za izradu rješenja na Microsoft Azure platformi za pohranu podataka u oblaku.

Upravo će spomenuta IT znanja tvrtke Solidsoft Reply omogućiti uspostavu Nacionalnog sustava za provjeru autentičnosti lijekova, odnosno spriječiti izdavanje krivotvorenih lijekova, a time štiti i sigurnost bolesnika, poručila je predsjednica Upravnog odbora HOPAL-a Maja Drašković.

„Drago mi je što je Hrvatska uz bok zemljama EU krenula u postupak serijalizacije lijekova, čime se izravno doprinosi borbi protiv krivotvorenih lijekova i europskoj zdravstvenoj politici. HOPAL je osnovan s ciljem uspostave sustava za provjeru autentičnosti lijekova u Hrvatskoj, a sklapanjem ugovora s tvrtkom Solidsoft Reply za uvođenje, razvoj, ispitivanje i upravljanje Hrvatskim sustavom za provjeru autentičnosti lijekova, dobivamo cjelovito osmišljeno rješenje, pragmatičan pristup upravljanju projektom, transparentno određivanje cijena te sposobnost premošćivanja svih prepreka komercijalnim i praktičnim metodama, što sve čini dobru podlogu za dugoročno partnerstvo u IT rješenjima”, rekla je Maja Drašković.

OTVORI PDF
2018-04-05T13:47:24+02:00 25/01/18|Vijesti|