EFPIA/iF! Kodeks o objavljivanju podataka – 10 ključnih poruka

//EFPIA/iF! Kodeks o objavljivanju podataka – 10 ključnih poruka

EFPIA/iF! Kodeks o objavljivanju podataka – 10 ključnih poruka

Suradnja farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika

Uspješnom primjenom Kodeksa o objavljivanju podataka možemo poboljšati odnos između industrije i zdravstvenih organizacija i zdravstvenih radnika na način da krajnju korist imaju upravo bolesnici o čijoj dobrobiti skrbe svi navedeni subjekti.

Suradnja i odnosi između zdravstvenih radnika/zdravstvenih organizacija i industrije podvrgnuti su strogim propisima i zahtjevom da sve stranke poštuju visoka etička načela. EFPIA/iF! Kodeks o objavljivanju podataka osnažit će transparentnost tih odnosa i osigurati da suradnja između industrije i zdravstvenih radnika/zdravstvenih organizacija bude dobro razumljiva svim zainteresiranima s područja zdravstvene djelatnosti i javnosti.

Kao osobe koje su u neposrednom kontaktu s bolesnicima, pripadnici medicinske profesije mogu ponuditi neprocjenjiva i stručna znanja o reakcijama bolesnika i liječenju bolesti. Stoga je iznimno važno da industrija redovito surađuje sa zdravstvenim radnicima i zdravstvenim organizacijama. Na ovim spoznajama farmaceutska industrija temelji svoje napore usmjerene prema unapređenju skrbi o bolesnicima i metodama liječenja.

Bez obzira na različite uloge u zdravstvenoj industriji, zdravstveni radnici, zdravstvene organizacije i farmaceutska industrija imaju zajednički cilj: poboljšanje ishoda liječenja bolesnika. Ove grupe rade zajedno u ostvarivanju navedenog cilja, i njihovi odnosi trebaju počivati na čvrstom i transparentnom okviru.

Otvori PDF
2017-09-22T14:47:24+02:00